and yet another day.

Jag är så sanslöst trött, höll på att somna på bussen på väg hem idag. Så nu har jag legat här i soffan hela kvällen och jag har inga planer på att flytta på mig. Jo förrsten, om en halvtimme ska jag gå in och lägga mig i mammas och pappas rum och titta på "Det okända" med Papi. 

Dagen har varit mysig med ett kanonseminarium som kronan på verket! Förövrigt har jag mest tyckt synd om (skrattat åt) Oskar idag... Stackarn har inte haft det lätt. Michaela lurade honom så hårt! All respekt till henne!... 

Bye


Wondering...

Saknar gör jag. Jag vill bara ringa och säga hur mycket... Hur gärna jag vill att du ska komma hit. Hur gärna jag vill krama dig... Men jag gör inte det, för jag är lite felkopplad i huvudet och skulle aldrig klara av att vara nära dig. Så jag ringer inte, jag skriver inte... Snälla, bara stå utanför min dörr!!!

Så nu sitter jag här och lyssnar på "Cecilia and the love" med "Molotov Jive". Jag fick skivan idag... Den är bästaste bästa just nu.

Jag var på den där grejen idag, den där grejen som ska fixa min felkoppling. Den som jag inte ville berätta om. Jag har inte börjat omkopplingen än, men jag ska dit igen nästa vecka...

Det är en grej jag inte fattar. Idag när jag skulle koppla in min Ipod i min bärbara dator för första gången, så kom inte den där rutan upp, Itunes.. Hur fan får jag fram den, jag har för mig att den kom fram automatiskt första gången jag kopplade in den i den stationära. Någon som har svar på den frågan? Den som berättar svaret får en piggelin!

Ha! Om man pressar ner nästippen mot överläppen så känns det som någon annans nästipp!... Bra för mig, jag kan behöva någon annans nästipp ibland.

Dagens låt: Cecilia and the love - Molotov Jive

Puss och kram...

Å så blev det sådär sent igen...

Jobbig dag... Inte för att skolan har varit jobbig, eller det varma, trevliga vädret... men dessa två komponenter ihop visade sig vara riktigt jobbigt! Idag har vi haft "upplevelsedag", vi skulle gestalta olika bilder poser och föremål genom att rita av det, beskrivad det med ord och beskriva det med matematiskt språk. Kul kan tyckas, ja om man heter Elin Jernberg och är en riktig kreativitetsnörd så... men inte ens JAG tyckte det var roligt! Hur kan man göra ett så roligt ämne sååå tråkigt?!

Men det berodde mycket på att det var stekhett inne i salen vi satt i, och luften fick man minsann spara på. Jag försökte vara lite snäll och kyla ner Oskar med lite vatten. Men det var tydligen inte så populärt... Han skvätte tillbaka.

Jag ser fram emot sista april... Det kommer bli helt stört!


Här är dagens låt, jag vill hävda att orginalet med Dire straits är bättre.. Men just nu så är det The killers som gäller. Detta är världens bästa "alla hjärtans dag-låt"!


Dagens låt: Romeo and Juliet - The killers


Partt och dagen efter...

GRYMT rolig kväll igår... Det är tur att man har tillgång till underbara  människor när man är partysugen. Kvällen började med middag hemma hos Karin (som dock inte åt), Oskar gjorde värsta gourmetmåltiden. Jag kunde, tyvärr, inte hjälpa till med maten eftersom jag hade fullt upp med att sminka mig och klistra på lösögonfransar, som by the way var ganska skitkrångligt! men gott blev det...

Sedan åkte vi hem till Johan och Niklas, and that's where the madness begun! Vi tittade på en film som jag, Mia och Liza (syster) spelade in när vi var små, jag var väl dryt 12 år Mia var väl 13 och Liza måste nog ha varit 11 år.. Helt sjukt vad vi hittade på galna grejer, repotage, talkshows och naturprogram... Sen åkte vi ner till Etage, Jag har inte haft så kul på länge! Jag såg "sjalen" där (jag vet inte vad han heter på riktigt!). Oskar lyckades övertala mig att gå fram till honom och säga att jag tycker han är snygg! Eller ja, jag var helt på det klara med att göra det om det inte varit för att när vi efter mycket letande och snubblande (alkohol + höga klackar = dåligt) hittade honom, så satt han med en annan tjej. Taskig Timing!...

Så vi sket i det...

Sen var det liksom dags att åka hem!

Idag har jag haft en "lagomdag" på "bo- och energimässa" på Lugnet... Mysigt!
Pappa och jag delar ju ett genuint intresse för ost, så vi gick tillfredställda därifrån!
Nu ska jag äta mat...

All that matters, is what you do in your dancingshoes!

Wohooo, ikväll så ska hon ut och göra gatorna osäkra, ja jävlar!
Det var så himla länge sedan...

Karin ville att jag skulle nämna henne... Hej Karin!
Nu har jag inte tid att skriva längre!


Här har ni dagens låt: Dancing shoes - Arctic monkeys

En dag...

En underbar dag sjunger på sin sista vers, en dag som borde ha innehållit betydligt mer pluggande och betydligt mindre fikande. Men men, är man livsnjutare så är man, och jag har faktiskt pluggat lite...

Det är så underbart att gå på stan ensam! Jag KAN inte shoppa när jag har någon med mig, det slutar bara med att mitt sällskap tröttnar på att jag är velig och då blir jag stressad av det och vips så blev det ingen trevlig stämning. Men nu kan jag gå omkring, prova samma plagg tre gånger för att sedan bestämma mig för att inte köpa det. Gå och äta lunch vart jag vill. gå till samma affär flera gånger... Ja, listan av möjligheter är oändlig.

Utöver det så har jag shoppat lite. En väldigt försenad ettårspresent till min gudson Alvin, jag löpte två maraccas till honom, jag tycker att det börjar bli dags att främja för hans musikaliska utveckling. Frågan är hur glad hans mor blir... Jag menar ljudet av maraccas tröttnar man ju på ganska lätt om det inte kompas av andra instrument. Förövrigt var jag på "make-up store" och köpte en ny ögonskugga och ett par lösögonfransar, jag har köpt ett par röda ballerinaskor, en tröja på MQ och sist men absolut inte minst en tandkräm från "Urtekram" ekologiskt och naturlig här får ni innehållsförtecningen, så att ni ser att jag inte hycklar:
Krita, Vatten, vegetabiliskt glycerin, aloe vera, karragena, eterisk mandarinolja, myrra. Inget annat.
Så nu jävlar...

Ha, på tal om "nu jävlar"... Imorgon kväll ska jag och Oskar och förhoppningsvis många fler ut och göra Falun osäkert. Satan i gatan...

Nu ska ni få två minuter och trettiosju sekunder ren lycka...

Dagen låt : Dom vet ingenting om oss - Moneybrother


Och jag blir aldrig yngre än idag!

Så, nu är jag färdig med, lite drygt, halva tentan. Det har varit en lagom produktiv dag, Jag fick ångest när jag skull börja men så fort jag börjat så flöt det på ganska bra... Men om Ewa-Lena klagar på att jag har för lite litteraturhänvisning nu, då vet jag inte vad jag gör! Bryter ihop...?

Äh, inget kul att skriva om tentan, Jag vet  att det kommer ordna sig!
Johanna var här och lunchade med mig idag, väldigt vuxet och minst lika trevligt! Det är alltid lika kul att vara med henne...

Imorgon ska mamma och jag gå till en fotvårdsspecialist och vårstäda våra fötter.. Hoppas hon har tillgång till slipmaskin, det kan jag säga!

På Tisdag ska jag göra en spännande grej, jag vill inte berätta vad det är riktigt än. Eftersom jag inte vet om det kommer fungera. Men jag hoppas verkligen att det  kommer göra det! Om det gör det så kommer det att bli en milstolpe i mitt liv.

Om inte... Äh, vill inte tänka på det... Men jag återkommer om detta!

Känns som ett stillsamt inlägg idag, beror nog på att jag lyssnar på stillsam musik...
Så nä, idag blir det inga träffsäkra punch-lines!

Nää, tror bestämt att jag ska sätta mig och spela lite gitarr.
Dagens låt gör mig underbart, olyckligt kär i kärleken...

Dagens låt: Långa nätter - Melissa Horn


Academic bullshit!

Bilagor, innehållsförteckning, fotnötter (jag vet att det heter fotnoter!) och annat bjäffs...!
Varför ska det vara så krångligt?! Varför ska man läsa reflektionen innan man läser observationen?! Det är inte bara fjolligt, imbecillt och tvärdumt (se där, jag fick nytta av synonymordboken till slut, högskolan hade rätt) det är onödigt också! Inte nog med att jag måste plöja igenom flera hundra sidor med teorier som skolan tycker jag ska läsa bara för att han/hon som grundade teorin är smartare än jag! Nej inte nog med det, jag får inte skriva vad jag vill hur jag vill!... Men då tycker jag såhär; högskolan kan väl skriva hela analysen då, så att den blir precis som de vill ha den...

För jag får inte tycka och ha teorier... Nä, för jag är inte vetenskapligt och akademiskt erkänd! Men det är Vygotskij och Freud! Men hur ska man kunna bli en gigant och lansera en ny teori, om man inte får grunda den?! Eller är det för att jag inte är död som jag inte får uttrycka mig som jag vill?

Levande Elin: "Nej Elin, du måste skriva om Piaget, vad säger Freud? Hur uttalar sig Vygotskij om det här ämnet?"
Död Elin: "Elin Jernberg var pinonjär inom detta ämne, hon var den som grunda de följande teori;..."

"Vad tycker Piaget?" Men inte fan vet jaaag! Fråga honom!

Nej just det! HAN ÄR DÖÖD!

Äh, bry er inte om vad jag säger, jag är bara lat.
Jag ringde till Jonas för att höra vad han hade att säga. Men jag hörde inte vad han sade för i bakgrunden hade Karin tänt eld på Oskars hår. Jamen herreguuud, inte konstigt att folk mördar sig själva!

Men lite nöjd är jag ändå, när jag sitter här nybastad med munnen full av nybakad kärleksmums som min mumsiga kärleksmamma har bakat! =)

Dagens låt: 2 atoms in a molecule - Noah and the whale (beklagar ljudkvalitén!)En dag med skolpolitik och pubertala kameler

Sicken underbar dag det har varit idag! Verkligen, underbart väder, underbara människor och underbart söt, men inte lika adopterbar, Lars Leijonborg. Thats right! Jag har varit på föreläsning med Lars Leijonborg idag. Än't dä lit cooolt dä då så säg?! Det var riktigt bra, jag skämde väl ut mig och svamlade bort mig när jag skulle ställa en fråga. Oerhört pinsamt, oerhört 'Elin'...

Sen var jag, Sandra och Oskar hemma hos Jonas och fikade... Jag svälte nästan hans räv, men gav upp när jag inte orkade spela mer.

Jag förstår inte vad det är med pubertetspojkar och detta eviga spottande?! De går och spottar, sitter och spottar, står, dansar, spelar fotboll.. Och spottar! Kommer den ökade salivutsöndringen med finnarna eller? Jag får gå på tå fram till busskuren för att inte trampa på dessa fjantiga loskor, de är ju så töntigt små och onödiga att det är pinsamt att titta på dem! Idag när jag kom till busshållsplatsen så fick jag först leta (observera LETA) reda på ett rent ställe på marken där det inte var spott. När jag funnit en plats att ställa väskan så kom två killar och satte sig på bänken brevid mig. Skulle tippa på att de var ca 14-15 år. Det tog väl va en minut innan den första löjliga lilla loskan tog mark, följt av 17 andra under de sex minuter av väntan på bussen som återstod. Helt sjukt!

Kan inte någon säga åt de här pubertala kamelerna att spott inte på något sätt imponerar på någon! (eller ja, med tanke på den värld vi lever i så finns det väl alltid nån...)

Det där lät gnälligt, men jag är ärligt talat intresserad!

Här, lyssna på det här ni!Kram!

Throw it up!

Magsjuka, eller "bara" matförgiftning... Vilket låter trevligast? Vilket skulle Ni välja om en verbalt begåvad (eller tränad) programledare med grått backslik och en alldeles sådär laaagom kropp gav er dessa två alternativ att välja mellan? Jag skulle välja matförgiftning, för då inbillar jag mig att det skulle gå över snabbare. Å andra sidan har jag inte haft magsjuka sedan jag var ca tio år, så det vore lite nostalgiskt att utsättas för det.

However, jag har ådragit mig någon av dessa åkommor och det är likväl lika jobbigt. Jag har gått ner ca tre kilo sedan i söndags och kan fortfarande inte äta riktigt. Det är konstigt hur mycket man kan sakna hunger, att gå omkring här hemma och skaka och känna sig hotad av en plötslig vindpust (inomhus!) och INTE vara hungrig!... Wierd!

Jaja, jag har i alla fall inte orkat titta på någon föreläsning idag, vilket jag skulle ha gjort. Men jag somnade efter en timme, inte så konstigt eftersom jag inte sov något alls natten mellan öndagen och måndagen... Men dagens tummen upp är i alla fall att jag ätit en miniportion spagetti och köttfärssås.. Thubs up!!

Peace out!

Kort långfredag!

Glad påsk på er allihopa! Hoppas ni inte äter ihjäl er på ägg eller tigger för mycket godis. Jag har nämligen märkt att man, när man paserat en viss åldersgräns, blir bemött på ett helt annat sätt när man går ut för att "tjäna påskkärring"... Bädå, skämt åsido...

 Jag är i alla fall ensam den här påskhelgen, mammsen, pappsen, syster och Gordon är i småland och hälsar på mormor och morfar. Fast jag är ju inte helt ensam, jag har ju Elmo, han låg brevid mig i sängen och snarkade hela natten. Sådär som kanrar gör ( vet ju inget om det förstås )...

Idag har jag varit hemma hos farfar. Jag och Elmo promenerade dit för att få oss en kopp kaffe/en skål vatten. Men farfar vore inte farfar om han inte hade ett ess i flanellskjortärmen, så även denna gång. Sillpudding minsann, så jag stannade där och snackade lite skit med "gubbarna", de drack nubbe och öl och var allmänt "byiga"... Sådär som jag älskar!!

Tjohopp!


Just whenever!

Idag är det onsdag, det känns som fredag, men det är onsdag. En dag då livet gör sig påmint då det med sitt lynniga maktgrepp kastar en stor sten i våran väg... I min väns väg, alltså i min väg.

Och då gäller det att finnas där, och det gör jag.

För om inte Du finns så finns inte jag, så jag finns här för min egen skull. Så gör mig en tjänst och ring om du vill ha någon som.. är...

Så är det!


RSS 2.0