Ett brev från en desertör

Hej Gud! Jag heter Elin Jernberg, är 21 år, och skulle vilja sjukskriva mig från livet ett tag.
Jag motiverar denna önskning genom att redovisa hur min dag har varit.
Jag gick upp i morse och gick till jobbet. Jag skulle jobba med Saija och Sofia idag, så förväntningarna på dagen var höga. Vi fick varor, jag började packa upp dem, jag började fundera på varför jag var så svag i ryggen. Jag gick på lunch, gick till systemet i iskylan. Glömde köpa tamponger. Kom tillbaka till jobbet och insåg att Madam Röd kommit på besök. Jag insåg härmed att min försvagade rygg berodde på mensverk. Smärtan tilltog, magen svällde upp som en ballong och tog gladeligen del av smärtan. Jag fick dryga kunder. Kravlade mig in i köket och åt tårta (som två av våra kunder och medhjälpare gett oss, det var faktiskt det roligaste på hela dagen, men roliga saker passar inte i detta brev så du får ursäkta om jag inte går in på det närmare) och knaprade värktabletter. Kravlade mig ut igen och släpade säckar. Stängde butiken. Skyndade hem till lägenheten för att hämta lite saker innan min syster kom. Min syster kom och hämtade mig. Vi åkte hem till vika. I bilen börjar jag fundera på huruvida jag låste entrédörrarna till butiken eller inte. Jag minns att Saija sade åt mig att göra det och jag minns att jag tog in prataren och... Sen sade Saija något till mig. Där blir det svart. Låste jag dörrarna?
Jag oroar mig för detta tills vi kommer hem och medan vi sitter och äter. Klockan 21.45 inser jag att jag inte kommer kunna sova utan att veta om dörrarna är låsta eller inte. Så jag åker in till stan. Ringer till Saija för att kunna hämta hennes nyckel (ifall det inte är låst). Saija svarar inte. Jag åker hem till henne. Jag går ur bilen och inser att jag inte vet var hon bor. Jag börjar leta på måfå. Jag halkar två gånger varav jag tappar mobilen vid ett av dessa tillfällen. Jag ändrar taktik och åker in till stan för att kolla dörrarna, på vinst och förlust. Dörrarna är låsta. Jag åker hemåt. Jag sätter igång radion och försöker se det positiva i situationen (att dörrarna faktiskt VAR låsta). Den imbecille klåparen till radioprataren säger "Elin i Halmstad skriver: 'Hej, här sitter jag och pluggar. Jag borde inte jag vet, men jag vill inte ha det hängande över mig och därför tar jag tag i det nu. Jag skulle vilja höra Darin med Viva la vida'.."
TACK SÅ JÄVLA MYCKET "ELIN I HALMSTAD"! Tack för att du just påminde mig om att jag har skolarbete att göra också!

Jag kommer hem, kryper ner i sängen och bloggar. Ja, och här ligger jag nu och funderar på om jag ska skynda mig att ta två Ipren innan jag får så ont i magen att jag måste sterilisera mig själv med en brödkniv.

Jag vore tacksam om du kunde svara mig snarast, Gud.

PS. Jag skull vilja önska låten I Fucking Hate You med Godsmack och dedikera den till "Elin i Halmstad". DS


Titta, bara titta!

Okej allihopa! Här kommer de, bilderna som jag och Elenore med hjälp av Stefan tog i deras studio... Jag är så stolt över att jag har fått göra detta ihop med dem!
Jag går och lägger mig som världens stoltaste Elin!
God natt!


Och det var glädje och det var bekymmer

Åh, vilken underbar kväll jag hade igår! Jag träffade gamla rättviksvänner som jag saknat så. Vi var och tittade på Jaw lesson, Tallest man on earth, Frida Bokor och annat underbart! Sedan gick vi hem till mig och drack vin och myste. Det var verkligen roligt!

Usch, just nu är jag inne i en sådan period då jag inte vet vad jag vill göra med mitt liv. Jag har tröttnat lite på att plugga, de praktiska sakerna är för jobbiga (detta påminner mig om liknande blogginlägg jag gjorde i våras, när skolan var energidränerande, så det är väl mest lathet och gnäll!). Jag tittar på de äldre människorna i min omgivning, som går till samma jobb, dag efter dag, och inte gnäller! Jag har ju försökt att jobba, men jag tröttnar så fort och jag hatar hur det påverkar min kreativitet till det negativa. När kommer dagen då man bara hittar rätt? När hittar man ett jobb man vill ha, och utvecklas med under merparten av sitt liv?

Det kanske har med ålderna att göra. Just nu står jag i valet och kvalet om jag ska börja jobba i höst eller fortsätta plugga. Ta ett sabatsår liksom. Samtidigt så är det ju det här att jag är rädd att om jag börjar jobba, så gör jag det av ren lathet. För att jag inte orkar ligga två steg före och beställa böcker, kontakta CSN, fixa praktik. Jag vill inte ta beslut av lathet! Men det vore ju härlig att ha pengar också!


Tänk om ågon gammal människa bara kunde säga. "Elin, du KOMMER hitta ett jobb som du vill ha hela livet. Men inte än!"...

Nu ska jag gå och köpa en hålslagningsapparat så att jag kan få lite ordning på min byråkrati...
Sen ska jag sätta mig på Ecofiket och plugga...

Åh, denna underbara juldagsdekadens!

Jag hade verkligen en UNDERBAR julafton igår! Förutom de självklara familjemedlemmarna (mamma, pappa, syster och myself) så var även min bästa vän och bättre hälft, Malin, här. Inte nog med det, min underbara vän Kim var också här och förgyllde kvällen.

Vi åt julbord och spelade Svammel (jätteroligt spel!).

Idag har jag, mamma och syster suttit framför tv:n, iförd morgonrockar, och tittat på Bröderna Lejonhjärta!
En av mina absoluta älsklingssagor och favoritfilmer. Jag satt och funderade på hur många repliker från den filmen som sitter i ryggmärgen, sedan jag var liten. Hur många år som än förflyter så kommer jag ändå ALLTID att minnas lösenordet för att komma in i Törnrosdalen. "All makt åt Tengil, vår befriare!"...

För när man var barn så gjorde varenda färgstarkt uttalande ett sådant intryck att det tatuerades in i hjärnan och förblev där. Jag kommer nästan ihåg tonfallet i varenda replik.

Ikväll ska jag och Malin ut och svina lite! Hehe!

Här ska ni få något fint!


The day before "D day"

Jag är helt slut... Som i trans gjorde jag mig en köttbullemacka och slängde mig i soffan. Som i trans gick jag och hämtade chpkladkakan som jag fick av min chef imorse. Som i trans åt jag upp de sista chipssmulorna jag hade sparat och som i trans lade jag in en snus och lutade mig tillbaka...
Ja vänner, det är i trans och av ren självdiciplin som jag sitter här och författar ett litet inlägg som jag hoppas ska få er att känna att den tid det tar er att läsa det inte ska vara helt bortkastad.

Jag har jobbat hela dagen idag. Var på jobbet klockan 08.00 imorse och åt julfrukost! Sedan jobbade jag från 19.15 till 19.30.
Det var snormycket folk som kom för att handla julklappar till sina djur. Det är så roligt att se människor se ner i golvet, rodnar och säga: "Eh, ja... Jag tänkte köpa en julklapp till hunden! Fånigt va?"
Om de bara visste vad vissa människor gör för sina djur...
Jag tycker det är gulligt!

Vi får väl se om jag hinner med något inlägg imorgon.
Annars önskar jag er en underbart GOD JUL!
And as I waited for the earth to swallow me, I started laughing!

Hörni, alltså det här med image, det här med att göra bort sig, det här med hur vi väljer att leva våra liv och vilka människor det gör oss till. Vad är det för högpretentiös smörja egentligen?

Dags att sätta stas på ena armen (i mitt fall höger, för där har jag, enligt blodgivarcentralens sköterskor, en riktig praktven!) och injecera en megados av sanningsserum, lossa tungans band och bara slappna av lite. Kanske blir du så varm i kläderna att den gigantiska istappen vi ofta har i röven smälter, vem vet?

Jag börjar...

.1 Jag har repat min chefs bil
2. Jag har krossat min hyresvärds vackra fruktfat första kvällen jag träffade henne och skulle sova i hennes hus. Jag började gråta.
3. Jag har blandat ihop orden "titta" och "kissa" när jag skulle prata med en kund, med oerhört pinsamma följder.
4. Jag har avslöjat oerhört privata saker om mig själv, på fyllan.
5. Jag har, iklädd svensk fotbollströja, blockerat trafiken i en engelsk småstad, genom att uppfinna mitt eget övergångsställe. Med glåpord och hotfulla åtbörder som följd.
6. Jag har haft en patetisk kort karriär som snattare som avslutades inne i en godisaffär inne på Gröna Lund när jag skulle ta ett smakprov ur en av lösgodislådorna. Alla tittade.
7. Jag har, så många gånger att jag inte minns allt, glömt att stänga saker, glömt att ta med saker, glömt att ta bort saker, glömt att slå av saker...

Så, nu var det off my chest. Så hur har detta påverkat mig som person? Det skulle kunna göra mig till en osäker, nervös person med dåligt självförtroende. Fast jag insåg ganska tidigt att om jag ska leva så så går jag miste om väldigt mycket. Så jag kom till den punkt att jag insåg att jag måste börja älska mig själv för den människa jag är TROTS detta. Jag får helt enkelt börja räkna med att de människor i min omgivning som råkar ut för mina felsteg helt enkelt ska vara ärliga om hur de känner. Känner de sig sårade, så får de säga det, för då kan jag förklara att jag inte menade något illa. För om man ransakar sig själv så tror jag att man inser att man i VÄLDIGT få av de fall då man trampade i klaveret, menade något illa. Tärtom, ibland menar man så väl att man slår knut på sig själv. 

Alla mina fadäser har fått mig att kunna rycka på axlarna och inse att ingenting blir bättre av att jag gräver ner mig i dem. Jag frå helt enkelt rycka på axlarna och skratta åt det, och bjuda alla på ett skratt när jag berättar det i efterhand. 

Jag är lika vacker och smart även om jag krossat ett fruktfat. Alla människor gör bort sig, det är så man skaffar sig erfarenheter. Man är inte alltid sina handlingar, man kan faktiskt välja i vilken "minneslåda" man vill lägga sina erfarenheter i. Jag har väldigt få minnen i min "pinsamma-hemliga-saker-låda".
Däremot har jag väldigt mycket saker i min "pinsamma-klantiga-men-roliga-saker-låda"...

Vissa människor tycker säkert att jag tar alldeles för lätt på saker. Men hur ska jag annars kunna leva med mig själv om jag hela tiden ska kritisera mina ageranden? Det finns bara EN människa som är med mig to the bitter end, och det är jag!

Något som får mig att slappna av är att bjuda på någon av dessa händelser och se mina vänner (och blivande vänner) skratta, och se hur de slappar av. För jag kan tänka mig att de tänker "men gud vilken människa, hur vågar hon berätta något sådant? Jag trodde det bara var jag som gjorde sådana saker!"
Kort och gott, jag orkar bara skämmas ett litet tag, sedan inser jag att jag är en fantastisk person som får vara med om allt det här!

Tror ni verkligen att alla toppolitiker, alla modeller, alla programledare, alla artister gått igenom sitt liv utan någon gång skämma ut sig och verkligen känt sig värdelösa?... Jag VET att det inte är så.

Imorgon ska jag jobba, sedan ska jag åka hem till Vika och fira jul. 

Ni får gärna dela med er av era snedsteg, var anonyma om det känns bättre!

Idag var det den här musiken som spelades när jag skrev...

God natt!

 


Om jag blundar är ni inte här!

Och så det där JÄVLA skolarbetet.. Det förföljer mig hela tiden, ligger och skaver i mitt bakhuvud som en lapp i nacken på en tröja. Ordet "motivation" känns så avlägset att jag måste slå upp det för att veta vad det betyder.
Det har varit riktigt dött på jobbet idag.
Då känns fem timmar som fem månader. När jag stod där så funderade jag på hur sugen jag var på att gå hem och öppna skafferiet och kylskåpet och höra ekot av studentlivet berätta för mig att man visst kan äta morötter som är lite luddiga. Jag var inte så sugen på det, så jag ringde till mamma och frågade om någon kunde komma och hämta mig... My daddy loves me, så han åkte och hämtade mig!

Så nu är jag hemma i Vika, jag har skolgrejerna med mig, de ligger i min ryggsäck och skriker hur dålig jag är.
Funderar på att öppna ryggsäcken och skrika "Men ni är inte så jävla bra ni heller! SÅ HÅLL KÄFT!" 
Men då ringer nog mamma eller pappa till psykdoktorn...

Kan tyvärr inte lägga ut någon bild idag. Men håll utkik!


En dag i ett liv...

Hmmm, ja på tal om mitt tidigare inlägg om vad man aldrig skulle klä sig i. Fick en kommentar om haremsbyxor, ja det verkar som att de flesta är överrens om att de är hysteriskt fula.
JAG å andra sidan, som gillar den bohemiska stilen, tycker att de är oerhört fina! Och ej att förglömma, BEKVÄMA!
Det är ju det som är så roligt med mode, att alla tycker så olika... Det är fränt!
Att det den ena tycker är fult, tycker den andra är snyggt.

Nu sitter jag och tittar på Robinson, så mätt att jag kan dö (nej, nu överdrev jag). Jag har nyss varit med Mami, Papi och Systri och ätit julbord. På Gamla Staberg, där allt är vackert, lokalproducerat och GOTT!...

Med lite tur så kan ni kanske få se en av bilderna  jag tog med Elenore och Stefan, här på bloggen, imorgon. Jag inväntar bara ett klartecken från Elenore...

Jag kommer nog inte låta bilden ligga ute hela tiden till att börja med, utan kommer nog att ta bort den efter något dygn. Well well...

Imorgon ska jag jobba. Håll en tumme för att det bli MYCKET folk, så att tiden går fort!

ÅÅÅH, nu ska ni få se vad som kommer i februari!.. DET HÄR, är humor!
God natt!

Bara sådär...

Hmmm, läste på en blogg nyss där bloggerskan ställde frågan: "Vad skulle du aldrig ta på dig?"...
Jag satt och funderade ett tag, men kom ganska snabbt fram till att jag nog ALDRIG kommer ta på mig väldigt ljust stentvättade, utsvängda jeans med bling-bling på bakfickorna, och ALDRIG stövletter med spetsig tå!

¨
 

Men det är ju bara jag... Idag ska bara jag jobba. Eller åtminstone känns det så!


bara en dag i mängden

Gud vad skönt det känns att sitta och vara riktigt trött! Jag orkar inte titta klart på Bridget Jones dagbok,
nä jag ska ta och krypa ner in sängen. Imorgon ska jag gå och klippa mig. Woppi-de-do!


tankar som tänks...

Vet ni, ibland så börjar jag tänka. Djupt. Då får jag oftast svårt att ta mig upp igen.
Jag blir så förvirrad så att jag nästan kan känna vansinnets vind blåsa mig i nacken.
Det blir så när jag försöker förstå något. Ni vet när man försöker minnas ett namn, och riktigt känner det på tungan.
Jag är så nära att förstå, men jag måste vända tillbaka för att behålla förståndet, för om jag ska försöka förstå alla, så är jag ingen människa, då är jag ett allomfattande medvetande, och vem orkar vara det?

Det känns inte hälsosamt, och jag känner mig ganska ensam. Ensam om att ha ett helt arkiv med mina samlade tankar, som hotat mitt förstånd så många gånger. Men ingen som fullständigt kan ta del av dem, för jag har vänt och vridit på dem så mycket.

Jag försöker inte att låta överlägsen, jag vill bara att ni ska veta varför jag låter melankolisk ibland.

Jag är ju ijengklien en riktigt glad människa!

She needed to dance with somebody...

Åh, herregud, hallelujah, lord'o'mighty och så vidare... Jag var och buggade i torsdags och tackar gudarna för att jag hittat något som får mig att slappna av så totalt!
Jag har det riktigt jobbigt i skolan nu, med instuderingsfrågor som jag inte förstår och böcker som inte kommer när de ska.
Jag får en klump i magen när jag tänker på skolan och tycker att det känns ganska jobbigt att vara del av en studiegrupp som får lida lite av att jag inte klarat av det som vi ska göra. Jag vet inte riktigt vad det är, men det känns som att min hjärna tagit jullov...

Men att komma till Folkets hus i Säter och vara så taggad, det är kärlek! Jag älskar att dansa och jag älskar att jag får göra det...

Det sätter saker i perspektiv. Det får mig att inse att oro inte gör saken bättre. Antingen kan jag oroa mig för det eller så kan jag inse att skiten ser ut som den gör oavsett om jag mår dåligt eller inte, och helt enkelt lugna ner mig. Så tänker jag göra!

Nu ska jag sätta mig brevid pappa i soffan och titta på Robinson...

Ajöken

Jag tror inte på bly eller hagel, jag tror inte på att fylla det tömda glaset.

Jag är förvirrad, och jag är rädd att om jag inte skriver detta nu så kommer jag aldrig få ordning på tankarna. Om jag skriver detta nu, innan jag går och lägger mig, så finns det en promilles chans att jag förstår mina egna tankegångar imorgon när jag läser detta...

Jag har haft en underbar kväll, jag har varit och sett ett underbart band (vänta med att klicka på länken tills ni läst hela inlägget, för det här vill jag att ni ska ta del av och försöka förstå, så att ni kan förklara för mig.)

Nåväl, jag har haft en underbar kväll, jag har från en kärleksfull publiksida tagit del av musik som får ditt innersta väsen att slå volter och spinna av ren och skär eufori. Helt lyrisk reser jag mig upp och inser att dessa människor delar något med mig, jag känner inte hälften av dem, men det spelar ingen roll, vi är lika hänförda av vad som nyss förgyllt våra vinterkylda själar. Jag har precis kramat två människor jag knappt känner...

Då händer det...
Jag får höra om FN:s klimatmöte i Köpenhamn, jag får höra att några som är där, några som varit i samma publik och delat denna stund av glädje, ska dit och demonstrera.
Den 16:e så kommer tydligen stenar att kastas i Köpenhamn...
Allt faller. Jag känner mig som en hundvalp som efter att ha blivit kliad bakom örat, får en spark i sidan...
Jag får höra att ett sätt att inte bli tagen är att raka av sig håret, så att det blir mindre att ta i, gode gud, jag hoppas att jag missförstått allt, säg att jag har det! För om jag inte har det så innebär det att det på allvar finns människor som tror att stenkastning och våld är ett sätt att skapa en harmonisk värld...

Mina händer skakar när jag skriver detta för jag inser att det är såhär världen ser ut. Världen är full av människor som är så övertygade om sina egna idéer att de tycker att de är värda att kasta sten för. Jag har svårt att klä mina tankar i ord men försök se min bild framför er. Vad skiljer de två rakade skinnskallarna i Köpenhamn åt? Jag kan bara finna en sak och det är orsaken till deras handlingar. Stenarna är desamma och skadorna likaså...
Hur kan människor som talar om solidaritet vilja skada andra människor?
Hur kan människor som talar om kärlek vilja kasta sten för att få sin röst hörd?

Hur KAN man ta sig den rätten att tro att just min hjärtefråga är värd att skada någon, eller till och med döda, för?
Jo, därför att vi alla är lika, vi är lika döva, lika blinda, lika känslokalla när det kommer till... Ja, när det kommer till vadå?

Det här är människor som jag kanske skulle kunna sitta och ha långa sympatiska disskussioner med, disskussioner om filantropi, om rätten till lycka oberoende av kön, hudfärg och tillhörighet.
Men jag känner mig som ett förvirrat barn när jag tänker på att dessa människor skulle kunna ta upp en sten och kasta den mot en polissköld...

Jag är så arg, jag skulle kunna göra så många verbala påhopp just nu! Men mest av allt är jag förtvivlad och förvirrad. Det känns om att dessa människor förrått mig.

De vill kasta sten på människor som har barn.


Jag hoppas att jag missuppfattat allt. Jag hoppas att ingen av mina medmänniskor är där den 16:e, fast  å andra sidan så vet jag att alla människor som är där är mina medmänniskor...
Polisen och demonstranterna...


på elinfronten, intet nytt...

"Jag tror inte jag kan hjälpa dig med det här"... Så sade hon. Hon på kvinnokliniken.
Just då kändes allt hopplöst, just då ville jag gråta, fast innombords grät jag redan hejdlöst...

Men jag fick ett nummer som hon tyckte jag skulle ringa, så jag ska prova det. Jag försökte så fort jag kom ut från lassarettet. En maskinröst sade att nummret var ur funktion och att jag skulle försöka senare... Jag ville säga åt honom att JAG var på väg ur funktion och att senare inte kändes som ett alternativ. Just my luck!

Rackarns! Jaja, men jag får ta nya tag...

Jag träffade i alla fall Anki på lasarettet. Då blev jag glad! Det var precis vad jag behövde, att träffa någon som bara sprudlar av energi och lyser av glädje. Nu ska jag ta och sätta mig i soffan med en kopp te!

<3

Jag är verkligen en lat julnjutare. Jag älskar ljusstakar, julgardiner och allt sådant. Men jag har varken råd eller lust att sätta upp några. Så jag sätter helt enkelt upp "vanliga" istället... Så idag har jag fixat köket lite. Nu kan jag vara här inne utan att vantrivas i alla fall. Ända sedan vi flyttade hit så har jag liksom vantrivts i köket, det har inte direkt haft prio ett när det gäller inredning, så det har liksom aldrig blivit någon riktig fason på det. men nu så... Köpt värmeljus som luktar glögg har jag gjort också!

Idag när jag var ute och promenerade så kom jag att tänka på hur otroligt lättillfredsställd jag är. När jag jobbade, för typ ett år sedan, så kom det in en kund och ville köpa en bur. Vi hade kampanjpris då och hon ville absolut ha en, men hon kunde inte ta den med på bussen. Så jag erbjöd mig att köra hem den till henne efter att jag slutat jobbet. Liiite motvilligt kändes det, men å andra sidan så försökte jag tänka på att det underlättade mycket för henne.

Så efter jobbet så okte jag hem till henne, lyckades hitta en parkering och krångla ur buren ur bilen, jag kan erkänna att jag svor lite... Sedan när jag står i hennes trappuppgång så kommer hon ner och hämtar buren, jag säger något i stil med "Jahaja, det var det det! Nämen om jag skulle ta och åka då!".. "Vänta, Jag ska bara hämta en grej!" Sade hon och försvann uppför trappan igen. Sedan kom hon ner MED EN CHOKLADASK! Den hade säkert kostat typ 20 kronor, men jag var lycklig i flera dagar efteråt! Allt ätbart är lika med kärlek och glädje för mig...
Bjud mig på mat så gör jag allt för dig!

PÅ TORSDAG SKA JAG BUGGA! Oh yeah!

hejhejdå

Okej, det blir ett snabbt inlägg det här. Jag står nämligen på knä och skriver, och det gör väldigt ont eftersom jag har randiga strumpbyxor på mig som just nu jobbar in ett randrigt mönster på mina knän. Men hey, ni vet säkert hur det känns! Varför jag står på knä? Jo för att jag inte orkar ta med mig datorn in i mitt rum just nu... That's why!

Jag har haft en mysig dag idag, i den bemärkelsen att jag faktiskt har "cosyfied" my home! Städat och tvättat sofföverdrag and so on and so forth... Jaja, det här är i alla fall vad som spelats mest idag, bland annat när jag gjorde min ägiga kycklingsallad! (frågar ni mig så är branle double en klassiker!)...

God natt!

Happy face? No? Well okey...

Alltså, kom igen! Den här dagen har varit ungefär som att torrjucka mot en lyktstolpe... Varken produktivt, givande eller speciellt roligt! Visst, jag är färdig med tentan (jag har bara källförteckningen kvar) men jag är INTE nöjd med den (konstigt, den är totalt jävla kass!)...
MEN DEN ÄÄÄR KLAR (typ)... Halleluja och Gud välsigne alla barnen!

Det enda roliga jag har gjort idag var när jag var och lunchade med Sandra...
Vi hade mycket att prata om, jag har saknat edsbyjäntan!

Upphetsande? Skulle inte tro det!

Nu ska jag sova!


RSS 2.0