Nude veritas - Den nakna sanningen

Eller är det helt enkelt så att vissa alltid kommer förbli tandlösa i de kamper det utkämpar...?
Det är jag och de Pakistanska björnarna, tandlösa och bundna på ett slagfält ständigt attackerade av kamphundar.
Det är inte alltid de med vassast tänder som har rätt...

Det är FAN inte det...

Jag blir förbannad när den som argumenterar hårdast vinner en kamp hon hon inte förtjänar.
Medan jag sitter som en bortkollrad ankunge och bara VET att jag har rätt.

Hitler kunde prata för sig han
Say no more...

The things you nerver learn (until you stand and watch your bridges burn)

Så vi går och lägger oss och hoppas att vi brinner lika mycket imorgon...

Godnatt ni drömmare, euforister och positivister, snarkare, slagskämpar, dansare, hjältar, fallskärmshoppare, inovatörer, pilgrimer, frontfigurer, ni som håller blicken högt, ni som pratar för mycket och för högt, ni som hoppade när alla andra landade, ni som är - natten är eran.

... Och jag ska leda er genom den

Aurea mediocritas - Den gyllene medelvägen

Vi är inte gjorda för att förstå varandra, hur vi än försöker förklara våran ståndpunkt så slutar det med att vi blir tvungna att inse att sanningen är en liten barkbåt som flyter på omständigheterna och villkorens vågor.
Vi människor sorterar in saker i olika fack, vi har olika åsikter om vad som hör ihop med vad, och var det hör hemma. Sedan blir vi arga och irriterade när vi försöker diskutera saken med någon annan och inser att våran opponent inte sorterar efter samma kategorier som vi. Eller ska jag säga jag?...

Varje människa är en ö...

Jag ska bara vänta tills livet börjar...

Life is warm and understanding, when you're seventeen...
Ja, man är aldrig för ung för att få åldersnoja.
Det känns orättvist att när man har tid att spendera, då har man inte erfarenheten och förnuftet att göra det maximala av den.
Sedan sitter du där, 21 år med alla dina drömmar, och vet att du har all tid i världen att förverkliga dem just precis NU. Därför ska allt ske NU, när du har all tid i världen.
Sedan har du inte all tid i världen, men du har desto mer livserfarenhet, tillräckligt mycket för att inse att du borde ha gjort allt, då du hade all tid i världen.
Det är så det känns när livet biter sig själv i svansen...Loke, underground-trubadurernas okrönte kung!

Den där frysen alltså, den kommer aldrig att lämna mig ifred, och det kommer inte doften av mygglarver, oxhjärta och räkor att göra heller. Nej, för den doften, den STANKEN, gott folk, den är ingnuggad i mina fingrar.
Otippat att Elin skulle få fixa det där...

Här kommer en bra låt, av en bra Loke...


Och två ord räddade min dag...

Holy childhood of never fading memories

Idag blev det officiellt. Idag skrev jag på hyreskontraktet. Eller ja, det blir väl inte riktigt allvar innan Oskar skriver på han med, men jag har gjort min del.

Det ska bli så himla skönt att flytta till en egen lägenhet, vi har fått tag på en riktig skönhet mitt inne i stan, ca 50 meter från mitt jobb, och håll i hatten; ca 15 meter från mitt favoritfik! (hundratusenmiljarder utropstecken)

Jag inser att om det är något som jag kommer sakna från mitt föräldrahem så är det våra gemensamma middagar. De är så himla mysiga, och så kommer jag att sakna när vi sitter och tittar på tv tillsammans, när vi sitter och gissar vem som är mördaren och varför. Sågar de andras teorier och motiverar våra egna. Det kommer jag att sakna. Men jag har redan gjort klart för mamma och pappa att söndagsmiddagarna är heliga, oh so holy!

To much worrying will give you cancer!

Jag köper det inte, näpp! Allt det här tjatet, gnällandet och surandet över sommarvädret. "Vadå, det har ju inte varit någon sommar i år", "Fan det bara regnar hela tiden"... Äh, svälj butterkakan och gaska upp dig!
Har ni glömt bort de två veckorna av sol och värme vi hade i slutet av juni? Det har faktiskt varit soliga dagar mellan regnet också, men deeet tänker ingen på. Nej, för när det är soligt då är ju allt som det ska vara!

Fördelen med att jobba med många olika sorters människor som kallpratar om vädret är att man får en klar bild av vad folk i allmenhet tycker. Så jag har bedrivit en småskalig studie som ska försöka åskådliggöra vad människor i Falun (med omnejd) tycker om vädret, här kommer resultatet:

För regnigt
För varmt

Upplyftande va? Tänk att folk har en sådan förmåga att knyta upp allt vid vädret. Är det inte bara att inse att det regnar, tough luck!
Jag har aldrig varit beroende av vädret, vill jag vara inne så är jag inne, och vill jag vara ute ja, då är det väl ganska lämpligt att jag är ute, OAVSETT VÄDER. Men jag är omgiven av en soldyrkande, UV-beroende, regnångestlidande skara människor som måste ha det väder de förväntat och önskat sig för att överhuvudtaget vara glada.


Sen gnäller de på MIG för att jag ligger i skuggan när det är soligt och varmt, och tycker att jag är deprimerande om jag sitter inne när solen gassar och det är 28 grader ute. "Men herregud, gå ut och sätt dig i solen" . Jag har åtminstone aldrig klagat på solen eller vädret i övrigt, utan väljer bara att sitta inne just då. Rätt och slätt, inget gnällande eller suckande. Men sedan när det är mulet då är det helt plötslig okej att klaga. Vädret är en av en av de få saker här i världen som vi människor inte kan påverka med hjälp av en fjärrkontroll eller ett dataprogram (eller ja, numera kan vi ju påverka den med hjälp av växthuseffekten, men konstigt nog verkar det inte få önskvärd effekt) kan det inte få vara så? Jag tycker att det känns skönt att det finns någonting som jag inte kan påverka, för det betyder att jag måste gå tillbaka till mig själv och mitt eget sätt att hantera saken för att bli nöjd, och det gör mig till en nöjdare människa. Sedan är det onekligen mycket enklare.

Nähädu, om man skulle ta och försöka sova och hoppas att värktabletten ska kicka in (funderar allvarligt talat på att öppna min mage och ta ett allvarligt snack med mina äggstockar)...

Go'natt 


We will, we will rock you!

JAG OCH OSKAR HAR FIXAT LÄÄÄGENHEEEET! Inne i centrum (ja, vi snackar fucking centralt här people!).
Lägenheten är jättesöt och  ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det här kommer att rocka!

Humle och Dumle
Beavis och Butthead
Jernberg och Jansson

Ja, ni hör ju!

hurry up and join the rest!

Grisen är borstad, jag ska på fääääst! (detta uttryck myntades inte av mig själv utan av min väninnas lillasyster som fick frågan 'vad gör du?' och svaret löd; 'jag borstar griisen, han ska på fääst')

Jag ska till Elin och Tobias ikväll och slå runt lite. Nice indeed!

Gotta go!

Mitt liv bland ruttnande kadaver

Nu har jag skaffat Skype också... Säga vad man vill, men utvecklingsfientlig är jag inte!

Däremot känner jag mig grymt fientlig till mitt jobb just nu. Idag fick jag göra ren frysen IGEN och kan ni tänka er, den luktade ruttnande kadaver den här gången också! Vilket den faktiskt inehöll.
Det är inte det att jag inte vill göra det, herregud, det är ett jobb som ska göras precis som alla andra, så det är inte uppgiften i sig jag ogillar. Men det känns jobbigt att det är lättare att delegera ut "skitjobb" (jamen, vad fan ska man kalla det då? Är det någon som tycker att det verkar speciellt givande så kan ni ju ta och säga det!) till vissa i personalen än till andra. Ungefär som " Fan,det här behöver göras. Jobbigt! Äh, jag ber Elin göra det, för hon säger ingenting."

Men imorrn ska jag göra något roligt! Jag ska på en fotosession. Så jag ska upp tidigt för att duscha, göra en avancerad sminkning, hitta kläder och ta mig in till stan för att träffa Chris the photographer!.. Det ni.

Nighty night!


mikrobloggning på hög nivå...

Dags att uppdatera, om än bara om små obetydliga saker som en kanonlyckad fest och beslutet att flytta ihop med Oskar i en trea inne i stan till hösten...

Sådär ja...

Natti natti!


fighty almighty

Om jag vore Gud och ville göra en god sak för mänskligheten, så hade jag tagit lite av det här regnet som faller ner över ett evigt surnande Svea rike och låtit det falla över ett kroniskt torkande Afrika... I alla fall på lördag kväll.

Om du frågar mig så är det en winn-winn-situation!

Men jag är inte gud...
Nej, jag är inte gud, tro det eller ej!


Call me Needy

Allt det där vanliga, och lite till. DET är vad jag vill ha! Attans svårt det där med behov, ena dagen längtar jag desperat, andra dagen gör det mig illamående.

Förövrigt njuter jag av det mesta just nu...

Well however...

Gud vad jag har hunnit med mycket idag. Inte för att jag varit speciellt produktiv eller aktiv. Men dagen har svängt ganska mycket. Först var jag och Josefin (min kusin från småland) ute med hundarna på förmiddagen, det var stekhett och jag gick i bikini för att utnyttja varje sekund som stod emellan mig och den eftertraktade men lika saknade; solbrännan!

Sedan kom mami hem från jobbet. Jag bestämde mig för att åka in till stan och uträtta lite ärenden. Jag har haft ett ömmande behov av sandaler hela våren och försommaren, det är inte så skönt att gå med Converse-kopior när det är 30 grader varmt... Men jag hittar aldrig något jag tycker om, och denna gång var inget undantag. Jag förstår inte årets skomode, dessa förbannade jesussandaler eller remsandaler eller vad man nu i fantasins tecken vill kalla det och jag ger blanka fan i vad de heter. Men det är ju nästan det enda som finns! Skitbra om man har korta fötter. Men vad är det för jäkla imbeciller till designers som totalt glömt bort att ränder som går längs med kroppen gör den LÄNGRE! och att tvära ränder gör den BREDARE... Jag har ju inte så breda fötter, men de är väldigt stora! Man behöver ju för fan skinn från en hel ko för att kunna linda de där remmarna runt mina gigantiska fötter! Det såg ut som att jag hade långa smala snöskor på mig. Nä, det dissade jag!

Sedan gick jag förbi The Body Shop och förde en liten inre monolog med mig själv.
Jag behöver ett nytt puder, och jag handlar ju bara smink på Body Shop och MakeUp Store. Men jag har ju inte jättetätt med cash, man kan väl säga att ingen av de Sugar-daddys jag mailat har hört av sig. Så jag gick förbi flera gånger innan jag bestämde mig för att gå in...


När jag gick ut därifrån med min lilla gröna kasse så irrade jag runt på stan ett tag, utan någon som helst struktur så gick jag upp och ner längst holmgatan. Tills min kollega ringde och berättade om en smärre (ganska stor) tabbe jag gjort på jobbet dagen innan. Jobbigt!

Så fort jag lagt på så kände jag bara att; "Elin, det är bara du som gör sådana här saker!"...
Men jag orkar inte hålla på att klandra mig själv för sådana här saker. Det är bara att ta åt sig, inse faktum och låta det rinna av. Gjort är gjort! Jag är en förvirrad, ostrukturerad och lätt klumpig person men å andra sidan så är det inte många som orkar vara sådan och samtidigt orkar ha ett bra självförtroende och en positiv drivkraft.

Men mitt i allt detta så inser jag att jag har glömt min lilla gröna påse någonstans! Mitt bleka, dyra puder kanske befinner sig hos en brunkrämsinkletad fjortis som är på väg att sälja den vidare för en flaska billigt vin (som inte kostar HÄFTEN SÅ MYCKET som MITT puder)... Jag fick panik!

Det värsta var att jag inte kom ihåg var jag var när jag sist hade den. Jag hade ju sprungit fram och tillbaka som en drogad spårhund utan luktsinne.
Men lugn ba lugn folks! Jag hittade den inne på Bergquists skor!

Då kom jag på att en sådan händelse kan prägla en hel dag. Om jag inte hade hittat den så hade jag varit sur över att de pengarna jag efter mycket om och men spenderat, varit borta. Men nu när personalen på Bergquists tagit hand om den och jag fick tillbaka den, så gjorde det dagen mycket bättre än den varit redan innan jag köpte pudret! Ganska konstigt!
Att ganska banala saker kan påverka en så mycket...

Sen var jag, mami och papi hos farmor... Men jag orkar inte skriva om det just nu!

Puss och go'natt!


RSS 2.0