Man måste dö några gånger innan man kan leva

Igår var jag och mamma på tjejkväll på stan. Nästan alla affärerna hade bra erbjudanden och rabatter som lockade. Jag köpte dock bara ett par skor, utan rabatt. Jag är inte bra på att handla billigt, fast å andra sidan så är det på tiden att jag lägger ner pengar på ett par riktigt bra skor. Jag HATAR verkligen att köpa skor, det är så fruktansvärt tråkigt!

Ann Westin upträdde i alla fall, hon är rolig hon! Hon använde mest gamla skämt som man hört för flera år sedan, fast det kanske inte finns någon anledning att ändra något som fungerar.
Ikväll kommer min syssling Ida hem till mig, vi ska laga mat, dricka vin, titta på Idol och sedan åka ner på stan och titta in på krogen en sväng! Imorgon ska jag också ut på galej och på söndag ska jag på dop. Sen på kvällen åker jag och Kim till Göteborg. Vila kan man göra i graven. Det ska bli så himla kul att träffa alla hans vänner och hans familj!
Medan ni blir avundsjuka så kan ni lyssna på den här låten och fundera ut varför jag är så hejdlöst förälskad i det här kalla gitarrsoundet!

I've been roaming around always looking down at all I see

Dagarna går ihop i till ett ljust och vackert mönster i det tyg som är mitt liv. Jag är så glad över att jag får spendera mitt liv med någon som är så underbar. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva något sådant här, jag trodde att kärlek var för dem, att den inte var till för mig. Men så var det inte. Jag vet liksom inte hur jag ska tacka dig för allt du ger. Gång på gång så blir jag påmind om att du inte är som andra, att jag är född till att vara med dig. Ibland så tror jag att du blev född till att bli hjälten i mitt liv. Ibland inbillar jag mig att jag ser glorian över ditt huvud.

Jag går fortfarande i terapi, för jag vill inte lämna några lösa trådar. INGET ska få förstöra det här! Det händer fortfarande att en liten elak röst viskar "Hur kunde du? Hur kan du tro att du ska klara det här? Du kanske inte ens vill ha det här! Så hur KUNDE du bara förstöra för andra!?"

Då säger jag "Håll käft! Det vill jag visst" och så tänker jag på min underbara tills jag blir svag i knäna. Och det går så bra så!

Det kanske låter konstigt, men det som känns så underbart är att jag faktiskt märker att jag kan göra annat än att vara kär. Den största delen av ångesten har legat i att jag trott att jag förlorar en dela av min självständighet om jag går in i ett förhållande. Att det inte är äkta om jag inte tänker på honom HELA tiden. Nu vet jag att allt är okej - att det fina ligger i att låta det vara precis så underbart som man vill. Visst låter det konstigt? Att målet jag haft (och äntligen nått!) är att vara lagom kär! Men jag älskar det!

Det är fullt upp just nu. Jag har börjat ha egna lektioner och det kräver planering och engagemang och jag får dåligt samvete så fort jag ägnar mig åt något annat. Det är så mycket nytt nu - så mycket underbart. Så omtumlande. Jag trodde att förra hösten var den jobbigaste i mitt liv, och att ingenting kunde vara värre. För en månad sedan så mådde jag enormt dåligt och kunde konstatera att den här hösten faktiskt skulle bli värre än förra. Men det vände, och nu kan den kanske kvalificera som den bästa - den bästa av de som varit och kanske de som kommer. Det underbara är att det fortsätter - att det bara kan bli bättre! Och jag älskar det. You just keep on giving!


Red red wine!

Åh, vilken underbar dag det har varit! Nog för att det är jobbigt att kliva upp tidigt, men det är roligare nu när jag har sällskap av världens finaste människa.

Nu är jag i princip klar med planeringen av alla mina lektioner - jag ska till och med få konstruera provet de ska ha sen, fast inte helt själv. Jag har - även denna gång - haft turen att få en helt underbar handledare. Vilket känns enormt bra!
Okej, det är en massa saker som jag borde göra som jag inte har gjort - gällande min egen skola.
Men äh, jag har klarat mig de tre senaste terminerna - med precis lika mycket ångest. Så vafan, det här klarar jag nog.
Det känns extra mysigt att sitta här framför datorn och dricka vin, fuldansa och vänta på Malin, som ska komma hit och dricka mer vin med mig sen. (jag var bara tvungen att smaka på vinet först så att det inte smakar äckligt, och det gör det inte)
Imorgonhänderdetimorgonhänderdetimorgonhänderdet!

101012

"Varför jag icke skriver? - Du kan fråga så, och är ändå en lärd! Du borde kunna gissa, att jag mår bra, det vill säga kort och gott, jag har gjort en bekantskap, som närmare angår mitt hjärta."
-  Ur Den unge Werthers lidanden av J.W. von Goethe
Ja, jag kan faktiskt inte beskriva det bättre. Hoppas att det går bättre för mig än för unge Werther i alla fall. Haha.
Det har hänt en hel del den senaste veckan. På många plan. Jag ska börja ha egna lektioner på praktiken nu! Jag ska ta hand om HELA litteraturhistorieavsnittet med eleverna - från antiken till postmodernismen. På sex veckor (två lektioner i veckan) ska jag gå igenom det viktigaste som hänt från 800 f.Kr. (ja FÖRE kristus) fram till idag. Det ska bli så himla kul, jag är jättenervös!
Den 5:e november ska jag testa att göra Stand-up på Arenan här i Falun. Så ni som vill visa ert stöd kan ju alltid komma dit. Det ska också bli grymt spännande!
Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera - jag skäms nästan lite över att kalla mig bloggare.
PÅ TORSDAG KANSKE JAG SKA DANSA!

Crazy = Cute

Den 22-åriga tjejen som upplever något nytt. Sjukt nervös, sjukt föväntansfull och jättefjollig - jag trodde aldrig att detta skulle hända mig!

För bättre formuleringa - stay tuned.

RSS 2.0