Det disciplinära undantaget

Studiedag. Det hade jag glömt. Men det kunde inte kommit mer lägligt! Jag ska gå till högskolan och låna böcker, skriva en uppgift till eleverna, fila på min stand-up inför imorgon och massa andra grejer som jag inte vill skriva upp - för då kommer jag märka hur mycket jag borde göra, och då kommer jag börja blöda näsblod. Jag är taggad inför stand-upen, det känns som en bra chans att testa på ett längre framträdande.

Igår var jag och Kim på bio och såg Harry Potter. Kim var lite bitter över att han inte hade någon att se den med och när jag förklarade att jag bara sett ettan, tvåan och trean så kom vi helt enkelt fram till att vi var tvugna att ha ett Harry Potter-maraton och se de tre andra. Så jag var grymt taggad inför sjuan igår - typiskt mig att fastna för en filmserie när sista filmen är på väg ut. Jag menar jag har ju bara haft tio år på mig att sätta mig in i handlingen!

Det är... ganska mycket nu. Mycket på praktiken, mycket i skolan, jag har bott hos Kim sedan förra veckan och kommer nog sova där några dagar till, jag lever i en packad väska. Sedan ska jag hem och slänga laxen som ligger i soporna - som jag glömde ta ut innan jag åkte hemifrån. Can you feel the freshness in that? Ürk!
Pank som en kyrkråtta är jag också, men det hör väl till när man är student.

Jag ska försöka skaffa ett jobb, om inte till våren så till hösten i alla fall. Det känns som jag vill ta en paus, testa på det här med att jobba på dagarna (eller när man nu jobbar) och sen komma hem och vara ledig. Jag är SÄMST på att disponera min tid så att jag verkligen och bara är plugg-effektiv mellan åtta och fem, och det är så tråkigt att bli arg på sig själv.

Nog om det, som Emils mamma sa: "Var sak har sin tid, katekesen har sin tid och ostkakan har sin tid"

Vi ses!

Nejdu!

Ibland så vill Det Allomfattande Gudomliga Medvetandet att jag ska förstå att jag lever i ett sårbart, högteknologiskt, elberoende, teknikstyrt samhälle. Då brukar DAGM se till att jag får det lite extra jobbigt, att "mitt" (egentligen mamma och pappas) mobila bredband blir kvar i Uppsala,så att jag måste åka hem till någon med internetuppkoppling för att kunna ha seminarium imorgon. Eller att jag inte kan föra över mitt arbete på USB.

Sånt gillar jag - att vara beroende av teknik. Att det inte spelar någon roll hur engagerad jag är, för om inte tekniken fungerar så spelar det ingen roll.

Jävla skit.


when it's cooking it's cooking!

Det här är lite coolt - jag blir glad!

www.komikaze.se <-- scrolla ner så få ni se.

Fruktansvärt rörig dag idag. Jag lär mig så mycket att vara på VFU, det är helt otroligt hur jag har utvecklats sedan jag började lärarprogrammet. Min handledare var sjuk idag, så jag fick ta hennes lektioner - det gick väldigt bra, men eftersom jag är så ovan så är det så mycket att tänka på. Så när jag äntligen fick ta lunch (klockan var bara strax efter ett, men det kändes som att jag jobbat i flera dagar utan mat) så var jag så trött och hungrig att jag somnade i fåtöljen inne i lärarrummet efter att jag ätit.

Imorgon ska jag äntligen få se elevernas redovisningar, det ska bli så kul! Det tråkiga är bara att jag måste stressa fram och tillbaka över hela Falun för att hinna med allt. Vi har PO-dag imorgon (typ temadag för lärarstudenter) och den är obligatorisk, så jag MÅSTE gå på den TROTS att jag har lektioner jag måste vara på. Inte coolt!

Jag skulle - helt seriöst - kunna gå och lägga mig och sova nu. Men det ska jag inte.

(Okej, nu verkar det somatt jag inte behöver flänga så mycket imorgon... Skönt)

the days we filled with life.

Oj oj oj, nu har det gått sådär lång tid igen. Jag ska försöka sammanfatta lite.
Förra fredagen var Ida (min syssling) hemma hos mig och drack vin och åt mat, sedan åkte vi in till krogen. Det var s to the weet! Helgen fortsatte härlighetens tecken, på lördagen var jag på:
SURPRISEPARTY FÖR MARTIIIIN! Det var trevligt det ska ni veta, det var lite dansare där så jag fick dansa, vilket gjorde att jag inte hann dricka så mycket, vilket gjorde att jag var pigg dagen efter när det var dags att åka på dop -  det var Sandras lilla knodd Elliot som döptes. Vi fick lov att åka tidigare från dopet för att jag skulle hinna till till tågstationen. Därifrån åkte jag och Kim till Göteborg och hade fyra underbara dagar med hans fina vänner och underbara föräldrar. Jag ville inte åka därifrån på torsdagen.

På fredagen jobbade jag med spysmak i munnen hela dagen för att jag var så nervös - eftersom jag skulle göra stand-up på Arenan på kvällen. Det gick jättebra, eller ja - jag gjorde inte bort mig fullständigt. Vilket jag är nöjd med.


Bilden är tagen av Arenan


I lördags var jag på sittning på Kåren med mina kära lärarstudenter och underbara fösarvänner. Fruktansvärt kul!
Idag har jag varit i skolan, och efter det så var jag på stand-up-workshop på Kåren. Det var så HIMLA kul och känns helt rätt för mig eftersom jag verkligen vill satsa på det här med Stand-up! Den 24:e ska jag göra ett framträdande på Kåren coh den här gången får jag bestämma själv hur länge jag ska hålla på. Vilket känns skönt, jag fick bara stå på scen ca fem minuter på Arenan - vilket var stressat.

Nu sitter jag och väntar på att min lover ska komma hit och hålla om mig.

Mitt liv är ett enda stort förverkligande just nu, det är intensivt - men det är då man lever!

RSS 2.0