Orka skriva en rubrik när man inte ens orkar skriva ett riktigt inlägg!

Jag skulle kunna skriva massa roliga saker, men jag är alldeles för trött i armarna för att orka skriva om saker som ändå inte har någon poäng. Inte för att min blogg brukar bemöda sig med att ha en poäng, men just idag så känns det viktigt att bara få fram det jag vill ha sagt. Inga krusiduller eller vidare kommentarer, bara rak fakta. Kommentarerna lämnar jag till er (vilket verkar vara en HIMLA svår uppgift att klara av)...

-Jag var chaufför till och från P&L igår och satte nytt personligt fartrekord på vägen dit (tänker inte säga hur fort jag körde, men 140 km/h är ganska rask takt!)

-Idag, roddtävling i Orsa, vi kom sist...

-Min hund ligger under bordet och luktar illa...

Se så snabbt det går om man bara visar lite effektivitet!

God natt!

Hic Oculis - Med dessa ögon

Att stå emot strömmen är inget jag försöker undvika av principskäl. Bara om jag tycker att strömmen är på väg åt fel håll...

... Det här med Michael Jackson, det jag blev mest förvånad över imorse när jag läste tidningen var att hans död bara fått en liten sidonotis. Inget jag utrbrast i ett ramaskri över, men jag tvivlade nästan på sanningshalten i nyheten eftersom jag hade väntat mig en större artikel. Men å andra sidan så visste nog inte tidningarna så mycket om det då...

Så nu är det dags att utvärdera sina egna reaktioner på händelsen. Vissa oberörda, andra berörda. Jag kan inte berätta vad jag tycker...
Jag kan bara berätta att jag har enormt svårt att sitta och skriva och samtidigt lyssna på hans låtar på youtube. Jag klickar hela tiden upp sidan, för jag vill se honom sjunga. Det räcker inte att höra, för hans scenspråk och hans musikvideos är halva upplevelsen.

Fridah  Skrev i sin krönika att vi människor ofta minns andra människors felsteg i rampljuset, men inte det han/hon blev känd för. Fråga vilken någorlunda "medhängande" människa som helst vad denne tänker på när man nämner namnet Britney Spears och jag kan satsa min veckopeng på att han/hon INTE kommer svara "musikartist"... Why? Jo för att det är inte roligt att skriva om i tidningen. Alltså får ingen läsa det, alltså är Britney inget annat än ett nersmetat sammanbrott i vårdnadstvist för oss...
Man glömmer bort det hon blev känd för...

Sjukt att man kan sitta på andra sidan jordklotet, läsa en kvällstidning och disskutera en människa, som om vi visste allt om den. Men det är väl så, vi vill vara experter och vi tar media till hjälp. Kind of dangerous, if you ask me!

Det här är de låtar som Michael Jackson gjort, som jag tycker är bra.


Bästa budskapet
Bästa nostalgilåten (titta på den lilla pojken som dövtolkar i slutet)


In our darkest hour
In my deepest despair
Will you still care?
Will you be there?
In my trials
And my tripulations
Through our doubts
And frustrations
In my violence
In my turbulence
Through my fear
And my confessions
In my anguish and my pain
Through my joy and my sorrow
In the promise of another tomorrow
Ill never let you part
For youre always in my heart.

That's all people!

Normalitetens paria...

Jag somnade idag inne i personalrummet, när jag hade en kvart kvar av min lunch så släppte jag helt enkelt ner huvudet mot kroppen och somnade. DET mina vänner stavas självkontroll! Sedan gick jag ut och rensade ur en trasig frys full med tinade mygglarver, malt oxhjärta och annat som får det att vattnas i munnen, det hade antagit en flytande form och portionerade gladeligen ut sig själv över mina händer... Oh, I love my job!

Gjorde en liten paus för att, ptja inte vet jag, göra något annat, då en man/gubbe (50-årsåldern) kom fram till mig och sade "Hej, vad kul att se dig, det var länge sedan du jobbade!" jag tänkte "Okej, han känner igen mig, jag känner inte igen honom, förmodligen en helt vanlig kund!" Sedan presenterade han sig, och pussade mig på handen, medan jag (som inte blivit pussad på handen sedan jag var på språkresa i 8:an) stammade fram "E-e-ee-elin"...

Sedan ville han att jag skulle guida honom runt i reptilrummet, "Javisst!" sa jag (jag menar, det är trots allt mitt jobb)... Efter en liten introducering i skötsel av diverse djur, så fiskade han fram att jag var singel. Följden på det var att han helt sonika bjöd ut mig...

Ja, vad säger man?

Jag tycker i alla fall att det är kul att det händer något på jobbet! (Förutom att Magnus kastar blöta hundleksaker i ansiktet på mig, no offence, men en apa som skriker är inget trevligt hångel. Been there, done that, got the T-shirt!)

Hokus pokus (Hoc est corpus mium - Detta är min lekamen)...

När jag äntligen har förlikat mig det faktum att jag INTE kommer kunna gå på Peace & Love, accepterat samt tagit åt mig extrajobb. Då ringer my darling Simon och frågar om jag vill köpa en biljett med festivalpass och camping för 1000 kronor!... Därmed rök mitt argument att jag inte har råd. Däremot finns fortfarande jobb-problemet kvar, men jag vill inte ha ett problem mindre! För då börjar jag bara spekulera i ifall det kanske finns en chans att jag skulle kunna åka dit! . DET FINNS INGEN RÄTTVISA OCH INGEN GUD!

Jaja, nu släpper jag det. Vad sa du? Peace & Love, vad är det?
Så, poff, simsalabim, borta...

Nu sitter jag på min altan och har precis laddat hem ett bildredigeringsprogram som jag inte förstår mig på. Vilket gör mig hett och intensivt hatisk. Någon här som kan ge mig en snabbkurs i GIMP?
Varför ger jag mig in på ett område jag inte förstår?...

Hahah *insane laughter*... Ja, nä, om man skulle ta och gå och laga lite lunch kanske.

Hej då!


"RO!", och vi rodde!

Phu, vilken bedrift! Eh, ja, vi vann ju inte roddtävlingen (tur att man inte är tävlingsmänniska, nej jag är glad att jag kan se det positiva, hur patetiskt lite det än må vara) vi kom inte tvåa heller... Ja, okej då vi kom faktiskt sist!
Men jag blev presenterad för en helt ny del av min kropp. Jag kan härmed stolt presentera; quadriceps ett och två! De har funnits till mitt förfogande under stort sett hela mitt liv och jag kan väl utan att överdriva säga att jag har varit bekant med dem, men jag har väl aldrig riktigt lärt känna dem, kanske att man har träffats och sagt "hej" någon gång, men inte mer.

Men idag visade de vilken otrolig kraft och kapacitet de besitter, mina lårmuskler. Ja, jag ska inte förringa resten av benmusklerna (eller resten av kroppen heller för den delen) men i och med att quadriceps är kroppens största muskel, så känns de ganska vettiga att utnyttja.

Nu har jag precis ätit Mcdonalds-mat, och jag skäms inte ett dugg, för jag tycker att det är gott! You heard me...

God natt!

Is that a slaggsten in your pocket, or are you just happy to se me?

Jag borde sova, men har inte makten att stilla den energi som rusar i kroppen, den energin som bara infinner sig när man har fått en riktigt bra idé!... Jag vågar inte säga något, men jag hoppas att vi orkar göra något av den!

Jag har varit hemma hos Malin hela eftermiddagen och kvällen. Vi gjorde mat, misslyckades dock fatalt med köttet (mamma sade att vi skulle ha brynt det i stekpannan först Malin), men så blir det när två grönsaksälskare ska tillaga kött! Sedan åt vi en massa godis och glass och drack kaffe. Tog en promenad, jag värvade Malin till "slaggstenens fanclub" och vi plockade massor som vi (läs; Malin) ska använda i inredningssyfte (våran kreativitet vet inga gränser).

Så jag tackar min lilla "ordning-och-reda-Hitler" för en riktigt trevlig dag och kväll!...

God natt!

"Curriculum Vitae " betyder; levnadsbeskrivning..Känner ni ibland som att någon står någonstans och bevakar er, bara tyst, bara är, inuti, utanför överallt och/eller var som helst? Jag känner så...
Jag känner så när. Nej, jag måste börja i andra änden.
Jag vet vem Den är nu! Det är jag, Jag följer efter mig själv och vill inte lämna mig ifred... 
Så jag stannar upp, stannar upp och ber Mig att lämna mig ifred! Sedan inser jag att den tysta del av mig som tyst står och ser på, har något menande i blicken. Hon har faktiskt något att säga.

Men vad är det som säger att denna åskådare, denna splittra av mitt jag, vad är det som säger att Hon inte är Jag? Vad är jag utan henne, kan jag leva utan henne?
Så jag tystnar och frågar henne, frågar Mig. Vad är det jag vill? Varför ser jag på mig som att jag inte finns?

Varför finns Hon inte inuti mig? Hon ska vara i mig, för jag är inte hel utan den andra delen av mig!
Så full av frustration skriker jag; Vad är det jag vill? stå inte bara där! HJÄLP MIG! VAR MIG!

Men jag svarar inte, jag är bara tyst och ser mig själv milt i ögonen så att jag i botten av min fladdrande själ blir rädd för min egen blick. För jag vet ju...
Jag vet ju att Hon står där för att jag inte förtjänar henne. Eller för att hon behöver vara där, och jag blir rädd att hon hotar att lämna mig. Hon med sin allseende alltför milda blick borde veta att jag behöver Henne, för hon är inte mitt andra jag. Hon är mitt första och mitt enda. Hon är inte en splittra, hon är hjärtat, själen, rösten och mitt sinne.

Så jag ser ner mot mina fötter, tar ett andetag lagom djupt för att klara av att säga "förlåt".

Sedan tar jag Henne i mina armar och lovar att det aldrig ska hända igen. Jag ska aldrig mer behöva bevaka mig. Men Jag vet att det kommer hända igen och jag klandrar mig inte för det.
För Jag vet att när jag väljer den lugna floden för att den är allt som är bekant att hantera,
när jag väljer den så kommer jag få för mycket tid,
tid som jag borde lägga på att kämpa mot vågorna i den vilda och lyriska floden, den jag borde valt.
Och det är den tiden, den som inte borde finnas, det är DÅ hon kliver ur och ser på mig och hon vet att jag vet. Men jag ser på henne, på mig själv, som ett olydigt barn ser på sin förälder efter att tagit kakor ur burken för fjärde gången, jag ser på mig själv och låtsas att jag inte vet vad jag gjort för fel...

Därför har jag en del av mig som bevkar mig, och det kommer att hända igen! Tills jag vågar äga dina händer. Tills jag förtjänar att äga dem!


Da mi basia mille, deinde centum...

Allt jag vill i denna världsparallell är att äga dina händer... De är de vackraste som vandrar över toner.

Så nu vet du...


Why? Because we say so!

"Tångar" heter det inte! Nej det heter "tänger"...
Men inte fan heter det "mäser", nej för då heter det fan i mig "måsar" "och "svanar" inte "sväner"...
"Stockar" inte "stäcker"... It goes in and on!

När jag försökte redogöra för min teori för Saija så skrattade hon och tyckte att "men Elin, 'mäser' kan man ju inte säga, det låter ju inte klokt"
Nej det gör det inte, för vi har inte fått det inpräntat i oss sedan vi var små att det heter "mäser"... DÄRFÖR låter det inte klokt. När jag var liten och fick höra att det heter "tänger" så tyckte jag inte att det lät klokt.

Ja, vi människor alltså!


[...]

Varför har vi ett sådant behov av att applicera oss själva på andra?
Varför tar vi oss rätten att ställa oss på en piedistal och se ner på andra människor som om de vore offer eller idioter?
Trots att vi ALLA lever för första gången så pratar VI om VÅRT sätt att leva som om vi vore mer erfarna än alla andra!
Lika bra att inse att Ditt och Mitt sätt att leva är två sätt, av drygt sex miljarder... Så lägg ner.

Nu, till den  frågan: Varför sitter jag och bloggar kl 01.00 på natten...?

På studiebesök i mänskligheten

Haha, det är roligt hur vi i människor fungerar ibland, eller mest hela tiden faktiskt! Tänkt att sex har en sådan jäkla makt över oss! på grund av min egna bristande effarenheter av, vad jag har förstått, denna himelska drog så kan jag stå som åskådare på sidan av... Ja jisses, haha!

Idag har jag jobbat och det gick bra, fast det gick segt som en skadeskjuten snigel... Vi hade kunder till 18.20 (vi stänger18.00)... Jobbigt. Fast det är då man tvingar upp mungiporna och säger "nej nej, stressa inte, för all del"

På onsdag ska jag gå till frisören och fixa till den lilla lax-rosa incidenten som inträffade för några veckor sedan. Jag är trött på att ha samma färg som en sommarjacka för kvinnor över 65!...

Ta det lugnt!
/ Elin


PS. Förresten, OH... MY... GOD! Titta på den här! OCH VÅGA INTE AVSLUTA UTAN ATT HA SETT HELA!! (Jag började meningen med en konjunktion här, ni fattar väl allvaret!!)


Bellum omnium contra omnes - Allas krig mot alla

Orkar man leva varje dag som om den vore den sista?
Jag orkar inte...
För jag orkar inte titta på dem jag älskar och tänka att de kanske inte kommer hem mer. Att orden "Jag kommer snart tillbaka" kan bli det sista jag hör, eller det sista jag säger.
Jag orkar inte undra, bygga upp, riva ner...
Just nu känns det som att vad jag än håller i så är jag rädd att det ska förvandlas till sand och rinna igenom mina fingrar, så att jag står tomhänt i det obefläckade intet.

Redan som barn kunde jag med ren barnlogik räkna ut hur framtidens rakhyvlar och diskmaskinstabletter skulle komma att se ut. Jag berättade för min syster "Först kom rakhyvlar med ett blad, nu gör de reklam för rakhyvlar med tre blad, i framtiden kommer de ha fem blad".
Min syster tittade på mig med beundran; "Hur vet du det?"
"Jo, för allt blir bättre, det kan ju inte stanna. Precis som diskmaskinstabletterna, det började med att det var vita, sedan blev de vita och blå, och snart kommer ett till lager. Om några år kommer de vara såhääääär höga!"...

Och jag hade rätt...

Min syster minns nog inte detta idag. Men jag gör det. För det visar att man inte måste vara vuxen för att se hur mänskligheten fungerar. Våra drömmar, våra prioriteringar...

bid'o'this bid'o'that...

Gårdagens studentbjudning blev sensationell! Jag kunde inte äta något, eftersom potatissalladen hånade mig så fort jag såg på den. Hårt, jag vet!

På kvällen åkte jag och min bättre hälft Elin hem till Eva och Tor för att hälsa på dem, deras dotter, min kompis, Sara tog ju också studenten. Några timmar senare åkte vi därifrån för att bege oss in till stan för att gratulera Sara "in person".. Men på grund av ösregnet (och att vi inte fick tummen ur och åkte i tid) så hade hon förmodligen redan gått in på krogen för att förrirra sig i naiv framtridstro och alkoholdimma, och lite studentglädje också... Så vi gjorde som vi gjort så MÅNGA gånger förr, vi åkte till statoil och köpte chirre och dirre (chips och dipp reds. anm.) begav oss mot hennes behagliga boning och lade oss tillrätta för att titta på film. Mycket trevlig kväll!

Som en följd av detta så kom jag i säng alldeles för sent, med tanke på att jag skulle upp och jobba idag!
Men när jag kom till jobbet och såg att jag skulle jobba med Magnus och Saija så blev jag GLAD!.. Det var länge sedan vi jobbade som det TEAM vi är!

Nu sitter jag hemma, utan vidare planer, förutom att umgås med släkten fårn småland som är här...

Sen ska jag in till stan och vara fyllechaffis, i MIN bil!


Här kommer lite bilder från gårdagen:


Liza


Shoo!


Potatissallad från helvetet!

Några timmar och en jävla massa potatissallad senare...
Jag har nästan ingen hud kvar på fingrarna, den har jag nämlign skrubbat bort med hjälp av en potatisborste. En potatisborste som ser ut som en potatis ovanifrån så att jag varenda gång jag tappade den i vasken plockade jag upp en potatis istället. Men men, det är väl potatisborst-företagets sätt att visa att även de har humor...

Det värsta är att jag är inte färdig för fem öre...
Jag kommer drömma om muterade megapotatisar inatt (muterade megapotatisar, bra punkbandsnamn).
Stora potatisar som jagar mig, mil efter mil över ett oändligt potatisland... "Skrubba mig, hacka miiig!"

Usch...

Här ska ni få se någonting rikigt fränt! De här bilderna tog Peter Ljungkvist på mig förra sommaren. Frågar ni mig så är de RIKTIGT snygga... Men det är för att Peter är RIKTIGT proffsig!
Ibland blir man bra nöjd!

Nu ska jag åka och ro... Beach 2009 nalkas med stormsteg!

ram-ram!


I'm your late night evening prostitute (Tom Waits)

Jag såg (totalt emot mina principer) ett avsnitt av "Sex and the city" igår, och jag blir både imponerad, förvånad och förvirrad. Jag vill också gå på date med killar (män, i deras fall) och bli upp över öronen förälskad och ha sex efter första daten... Därför blir jag imponerad!
Förvånad blir jag just över det faktum att jag faktiskt ÄR imponerad. Jag menar, Jag har sett ganska lite av den här serien,(okej, jag har sett mer än ett avsnitt, men inte i följd! HÖR NI DET? INTE I FÖLJD!) men det behövs inte mycket för att jag ska reagera på amerikanska kapitalist-serier.
En av tjejerna gifter sig med en kille utan att ens ha bott ihop med honom (allt handlar nämligen om att gifta sig, man är inte komplett som människa om man inte är gift!), åtminstone inte länge nog för att märka att han gillar att gå omkring naken (vilket naturligtvis är ett HUGE problem!). Resten av serien går ut på att visa att det är trevligare att leva  "1:st class".. Klart man inte åker tåg där man måste sitta i en liten kupé, det vore ju katastrof! Undra om tjejerna någonsin hört talas om "Hållbar utveckling"? Mitt i allt detta konsumerande....

Men det är, however, inte det som jag vill ägna detta inlägg åt... Jag sparar förvirringen till sist. Carrie går på date med en rik konstnär som hon har träffat EN gång och pratat med i telefon EN gång... Sedan sitter hon där, på daten, och är så grymt avslappnad och bubblig.

Jag fattar, jag är med..

Sen, på slutet av daten så kysser de varandra och har sex, helt ohämmat!
Det är HÄR jag blir så förtvivlat förvirrad. Ponera nu till exempel att jag skulle bli bjuden på date av någon som jag tycker mycket om, men inte på DET sättet. Har jag då inte rätt att sitta där mitt emot honom och skratta och vara bubblig. Jag menar, sådan är ju jag! Det har nämligen hänt att jag gått ut med någon som jag tycker mycket om som vän, men inte förstått att det varit en date. Följderna har blivit att han har trott att jag varit intresserad, och sedan, i efterhand, frågat varför jag gick ut med honom när jag ändå inte var intresserad.
Därför att jag gillar ditt sällskap!

Är det jag som är självisk här? Tänk om han hade bjudit ut mig som en vän, för vänner går väl ut och äter tillsammans! Tänk om jag då hade ballat ur och tänkt: "Nähädu gubbe lille, jag är INTE intresserad, och vi vet båda hur det blir, du bjuder på en glass och sen måste jag ligga med dig!!"...

Det jag försöker få sagt är att; tänk om Carrie hade gått på daten med Herr konstnär och upptäckt att hon inte var intresserad av honom på det viset. Borde hon då tänka på att inte upfattas som flirtig? (vilket kan betyda att man är lite FÖR glad, fnittrig och pratig = Elin)... Måste hon vara tvär?

Äh, enough deep talk!
 
Take it away Ted!


Issues of the day...

Alltså det här med "causes" och Fanclubs för diverse bra människor (det är alltså Facebook jag pratar om)?! När jag blir inbjuden till sådana klubbar så går jag sällan med... Varför? Jo, för att jag är en elak, ondsint människa som tycker att det är helt okej att våldta barn eller att misshandla djur!

HAH, där lurade jag er allt!

Men det är bara det att om jag trycker på "Join cause" så ska datorn ladda och sen ska man säkert godkänna applikationen, and for what? Är dessa klubbar i direktkontakt med Vita huset..

"Hörrödu Obama, nu har det bildats en 'cause' här på 'fejjan' som är emot barnmisshandel! Tänk att det finns så många som är emot det. Vilka bra människor, tack vare dem så ska vi förbjuda barnmisshandel!"

Det är ju redan förbjudet! Vad väntar sig egentligen de som startar en sådan "cause"? Att någon ska argumentera emot dem?! 
"Ni kan vänta er motstånd era 'anti-barnmisshandlare'.. Vi tänker inte sluta hävda vår rätt att misshandla våra barn!"
Tror inte det va..

Såhär ser det ut när jag loggar in på FaceBook:

"Rädda barnen".. Ignore
"No dogfights"... Ignore
"Stoppa utrotningen av den 'australiska pungsälen'"... Join cause
"Fight cancer"... Ignore
"Stop child-pornografy"...Ignore

Ja, och jag känner mig hemsk. Jag gör det! Men vad gör jag för nytta genom att gå med. Jag bidrar ändå inte. Om det inte är som jag beskrev ovan, att FaceBook har tät kontakt med de som styr världen.

Jag vet inte hur många "I love my dad klubbar"  jag är med i... För jag känner mig som en dålig dotter om jag inte går med i de jag blir inbjuden till.

"I-landsproblem of the day"


Här får ni en RIKTIGT bra låt!
Dream a little dream (och lite från verkligheten)

Och helt plötsligt går allt i slow-motion... Man tar av sig skygglapparna och ser sig omkring, och där i mitt "omkring", där dör mina anhörigas anhöriga. Så jag är bara glad att jag finns här...

Jag är bara glad att jag kan hjäpa till...

Igår röstade jag. Mamma, pappa jag och hundarna gick till församlingshemmet för att göra ett försök att påverka det gigantiska globalväsende vi kallar världen...

Pinsamt att jag ska behöva legitimera min egen mamma! Tur att hon röstade samma som jag, annars hade jag aldrig gjort det!

Jag har börjat drömma sagodrömmar igen..
 Inatt drömde jag att jag och några kompisar hade bosatt oss i ett hus som låg utanför en by (alltsammans utspelar sig naturligtvis på medeltiden, i äkta sgoanda). En dag när jag var på väg ner till byn så  kom en jätte ridande (det var en liten jätte, fast i alla fall en jätte, det fanns stora och små) han kom galopperande på sin häst (som inte var en "jättehäst" utan en "normal" häst). Helt plötsligt ramlade han av, sedan sprang han därifrån..

Så jag sprang fram till hästen och tog den, tänkte liksom att "den får den får det bättre hos mig än hos jätten" . Jag satt upp och red därifrån.

Sedan när jag kom in till byn så hörde jag att det var en man där och letade efter sin häst. Jag föstod direkt att det var jätten. Så jag försökte gömma mig och hästen bakom en halmbal inne i en smedja. Mannen kom gående förbi och jag förstod att han skulle se oss (ja, jag hade väl inte lyckats så bra med gömmandet, om man säger så), så jag gick självmant fram och frågade "Är det här din häst?" (att mannen inte alls såg ut som jätten som fallit av hästen tänkte jag inte på... Man är ju inte speciellt logisk när man drömmer och vem vet, om det finns jättar så kan de säkert förvandla sig till människor!). Mannen sade att "nej, det är inte min häst". Sedan försökte vi åldersbestämma den och mannen sade att han ville följa med hem till mitt hus. Jag blev livrädd eftersom jag visste att jätten fortfarande fanns ute i skogen och säkert ville ha tillbaka sin häst...

Sen vaknade jag av att syster kom och var förbannad över att hon missat bussen.. Så jag skjutsade in henne till stan. Detta hade jag inte gjort om det inte var så att jag fick köra mammas ny v70!


...

Hallå!
Nu sitter jag här och tar igen mig, kan fortfarande inte riiiktigt förstå att jag inte har något skolarbete att göra. Men jag SITTER inte bara här. Jag lyssnar på min nyfunne vän Björk också! Jag har aldrig förstått att hon är  så bra, tack Karin!

På tal om Karin ja, hon flyttar imorgon, så jag sov hos henne inatt och hjälpte henne att packa lite. Sedan åkte jag, hon och hennes föräldrar till gruvan. Det kändes riktigt roligt att leka turist i sin egen hemstad. Borde göras om.

Nu ska jag installera Sims 2 på min dator. Sen ska jag bli nostalgisk. och det tänker jag vara heeela kvällen!...

Och Cattis, tack för en supertrevlig kväll igår. Det var lovely, as usual!


Like a memory of times before...

Oh vilken komplex känsla. En BRA komplex kännsla, men dock komplex. Jag lämnade in min portfolio idag, jag har nu alltså SOMMARLOV! (fast bara från skolan, jag ska jobba såklart)...
Så jag tog med mig hundarna och gick på en skogspromenad, helt underbart. Jag fick lägga band på mig för att inte kasta mig ner på den mosstäckta marken och utbrista i ett vår/sommar-skrik á la Ronja Rövardotter. Så lycklig var jag!
Sen kom nästa chock; Jag tänkte "hmmm, undra om jag ska sätta mig och läsa en mysig skönlitterär och inte alls skolanknuten bok när jag kommer hem!" per automatik satte det dåliga samvetet in. Det brukar göra det eftersom jag alltid har annat, betydligt mer skolanknutet material att läsa! Men nu slog det mig plötsligt att; jag HAR faktiskt inget skolarbete att dyka ner i!...

Men jag skippade den där skönlitterära boken....

Så nu sitter jag här, mentalt sett så är jag på en vandring längs minnenas allé...

Minns ni detta?

SOM jag älskade den här låten!...

Ad extremum

Så, i äkta författaranda så har jag nu knutit ihop den första kursen, den första terminen på Lärarhögskolan.
Jag har insett hur intresserad jag är av hållbar utveckling.
Jag har blivit förundrad över hur många underbara människor som promenerar på jorden tillsammans med mig, människor som jag aldrig hade träffat om jag inte hade vaknat upp och insett att jag inte levde det liv jag ville ha, alltså tackar jag gudarna att jag tog beslutet att börja plugga.
Jag har ångrat att jag börjat plugga tusen gånger.
Jag har tvivlat på om jag passar som lärare.
Jag har, på grund av världens bästa VFU-handledare, insett att positiv energi och glädje är världens bästa sätt att undervisa på!
Jag har insett att jag fikar mycket (men inte FÖR mycket).
Jag har återupptagit mitt skrivande.
Jag har hatat lite, älskat mycket.

men om sommaren kom för tidigt så hörde jag henne inte
jag hörde dig smyga brevid en för alltid tickande klocka
och du såg hur jag stod som förstenad vid frihetens sinnebild
men inatt blir alla våra drömmar till religioner
så fräls mig vid en evig måne
så stoppar jag tiden
Aeternum


Till min lilla småländska!

Karin din lilla fisloppa där! Jag är en skrattmänniska, jag hanterar alla känslostormar genom att skratta. Nu fick du mig att gråta och för det skall du straffas. Oh, you're goin' dooown biatch!

Det här är du och jag det, du får bestämma vem som är vem!

Jag kommer att sakna dig mest...


Och oroa dig inte! Jag, Sandra och Oskar kommer se till att barnen sköter sig!

Lite lättnad och lite tragedi...

Portfolion börjar liksom ta form nu. Den blir nog riktigt snygg! Jag måste kompensera det dåliga innehållet genom att pimpa utseendet rejält. Nu ska jag snart åka in till stan och träffa min studiegrupp, vi har en uppgift att göra, en uppgift som ingen riktigt har koll på, som vanligt! Känns som att vi kommer skratta bort stor del av tiden, blir ju lätt så när man umgås med underbara människor.

På tal om underbar! Igår var jag på Tyllsnäs och buggade, premiärkvällen för sommaren. Zlips spelade, lika bra som alltid. Melissa sjöng, hon var lika vacker som vanligt. Vilken kvinna! För att citera Oskar: Mrrrooow!...

Åh, det känns så skönt att snart vara färdig med skolan! Det ska till och med bli roligt att jobba, men det är för att jobbet blir "något annat" Förra sommaren och sommaren innan den, så jobbade jag ju på Djurmagazinet alla fyra årstider, då blev det ganska tröttsamt, eftersom sommaren inte blev något undantag. Men nu Känns det riktigt bra!

Här ska ni få en riktigt bra låt, den handlar om Riccardo Campogiani, som blev ihjälsparkad av jämnåriga ungdomar den 6:e oktober 2007. Med jämnåriga menar jag 16 och sjutton år gamla... Arga barn som tar rättvisan i egna händer och bestämer vem som ska få leva och vem som ska dö. 

Spring Ricco - Florence Valentin
Melissa Horn har också gjort en låt om Riccardo, tyvärr hittar jag den inte på YouTube. Men för er som har Spotify så kan jag tipsa om hennes låt "Kungsholmens hamn"...

Ha det bra!

Liten, tråkig uppdatering

Idag har jag och Karin tagit premiärdoppet! Det var jätteskönt. Förövrigt så har jag mest suttit och pluggat idag, medan Karin låg och solade. Kändes bra... Men nu är jag snart klar med del två i min portfolio (det ordet börjar nästan kännas som ett skällsord) jag borde göra klart den innan jag går och lägger mig ikväll. Om jag gör det så har jag lovat mig själv att jag får åka till Tyllsnäs och bugga imorgon, För ZLIPS spelar!!!

Puss

RSS 2.0